משרדנו מציע שירותי יעוץ ליבואני מזון, יצרני מזון ולמפעלים.
הגשת בקשות יבוא מזון למול משרד הבריאות, יעוץ והכוונה
רישומי יבואן, הגשות אישורים ליבוא מזון, סיווג מוצרים רגישים ורגילים והכנת תיקי מוצר, הכנת תוויות מזון בעברית ובאנגלית
ייעוץ והנפקת אישורי יבוא מזון, לארץ ולרשות הפלסטינאית, מזון רגיל, רגיש, ווטרינרי והכנת תוויות מזון
קרא עודרפורמת המזון שנכנסה לתוקף בתאריך 1.1.23 מביאה איתה הקלות ושינויים ביבוא מזון לארץ. במסגרת הרפורמה מתאפשר ליבואנים רשומים בעלי תעודת יבואן בתוקף להירשם במרשם היבואנים הנאותים, פעולה שתאפשר ליבואן לייבא מזונות רגישים מאירופה תוך הגשת אישור הצהרה בלבד.
לפניכם מדריך ליבואן המזון המתחיל:
תחילה חשוב לדעת כי על מנת לייבא מזון עלייך לקבל תעודת רישום יבואן משירות המזון הארצי. תהליך הנפקת הרישיון מלווה באיסוף מסמכים , הפקת הסכם אחסנה מול מחסן המאושר מטעם שירות המזון במשרד הבריאות והגשתם למשרדי שירות המזון הארצי. פנייה אלינו תייעל את התהליכים למול הרשויות ותסייע להליך נוח ופשוט.
השלב הבא הינו בחינת ובניית תיק למוצר אותו מעוניין היבואן לייבא, על מנת לייבא מוצר עלייך לקבל אישור/רישום מוקדם ליבוא המוצר או הסחורה משירות המזון הארצי עבור מוצר המזון לפני שהוא מגיע לישראל. חשוב לדעת כי בניית תיק למוצר ובחינת כל המסמכים המלווים הינה הכרחית ותמנע בעיות וסיבוכים בעתיד ! חשוב להיוועץ באדם מנוסה ובעל ידע, שיבחן את כל הפרמטרים ויוודא כי המוצר עומד בתקינה הישראלית. שירות המזון מחלק את מוצרי המזון ל2 קבוצות עיקריות :
מזון רגיל - בקטגוריה זו נכללים מוצרי מזון יבשים כמו פסטה, אורז, ביסקוויטים, סוכריות וכו׳..
מזון רגיש - בקטגוריה זו נכללים מוצרי מזון חלביים, גבינות, בשר, דגים, תוספי תזונה, מוצרים קפואים ומוצרים הדורשים הובלה בקירור. עיון בקישור זה יוביל לרשימת המזונות הרגישים המלאה
הגשת תיק מוצר לאישור במשרד הבריאות כרוכה באגרה בסך 384 ש״ח.
לאחר קבלת אישור מוקדם ליבוא המוצר - ניתן להוציא את המשלוח ולחכות להגיעו לארץ.
השלב שלישי הינו בדיקת המזון בהגיעו לנמל וקבלת אישור שחרור מהנמל למזון , השחרור כולל תהליך של בדיקת מוצר המזון במקום האחסון על-ידי שירות המזון במוצרים רגישים, ובמוצרים רגילים – במקרים מסויימים.